Exerciții ca să gestionezi mai bine anxietatea, de la psihoterapeutul francez

Anxietatea poate fi o provocare reală în viața noastră, afectând atât starea noastră mentală cât și fizică. Însă există modalități prin care putem învăța să gestionăm mai bine aceste momente de anxietate și să ne recăpătăm echilibrul interior. Unul dintre cei care a adus contribuții semnificative în acest domeniu este psihoterapeutul francez Christophe André. În acest articol, vom explora șase exerciții inspirate de Christophe André pentru a gestiona mai bine anxietatea și a ne îmbunătăți starea de bine mentală și emoțională.

1. Respirația Conștientă:

Una dintre cele mai eficiente tehnici pentru a reduce anxietatea este respirația conștientă. Christophe André recomandă să ne concentrăm atenția asupra respirației noastre, să observăm fluxul și refluxul respirației în corpul nostru și să ne concentrăm asupra momentului prezent. Practicarea respirației conștiente poate ajuta la calmarea sistemului nervos și la reducerea simptomelor de anxietate.

2. Exercițiile de Relaxare Musculară Progresivă:

O altă tehnică recomandată de Christophe André este exercițiile de relaxare musculară progresivă. Această tehnică implică tensionarea și relaxarea musculară a diferitelor grupe musculare, începând de la picioare și ajungând până la cap. Prin practicarea regulată a acestor exerciții, putem învăța să identificăm și să reducem tensiunea musculară asociată cu anxietatea.

3. Observarea Gândurilor:

Christophe André promovează practicarea atitudinii de observator asupra gândurilor noastre. În loc să ne identificăm complet cu gândurile noastre anxioase, putem încerca să le observăm cu o distanță emoțională și să le tratăm ca pe niște evenimente mentale trecătoare. Această practică ne poate ajuta să reducem efectele negative ale ruminației și să ne îmbunătățim gestionarea gândurilor anxioase.

4. Exercițiile de Mindfulness:

Mindfulness-ul este o practică care ne învață să fim prezenți și conștienți de momentul prezent, fără să judecăm sau să reacționăm automat la gânduri și emoții. Christophe André recomandă exercițiile de mindfulness pentru a ne ajuta să ne conectăm cu prezentul și să reducem anxietatea legată de viitor sau de trecut. Practicând mindfulness-ul regulat, putem dezvolta o atitudine mai calmă și mai echilibrată față de viață.

5. Exercițiile de Gratitudine:

Recunoștința este o altă abilitate pe care Christophe André o promovează pentru gestionarea anxietății. Practicarea recunoștinței și concentrarea asupra aspectelor pozitive din viața noastră poate schimba perspectiva noastră și poate reduce tendința de a ne concentra excesiv asupra grijilor și fricilor noastre.

6. Socializarea și Sprijinul Social:

Nu în ultimul rând, Christophe André subliniază importanța socializării și sprijinului social în gestionarea anxietății. A avea conexiuni puternice cu ceilalți și a cere sprijin atunci când avem nevoie poate reduce sentimentul de izolare și singurătate asociat cu anxietatea și poate oferi o resursă valoroasă de susținere emoțională.

Concluzie:

Gestionarea anxietății poate fi o provocare, dar cu practică și abordări adecvate, putem învăța să facem față mai bine acestor momente dificile. Exercițiile propuse de Christophe André, cum ar fi respirația conștientă, relaxarea musculară progresivă și practicarea mindfulness-ului și a recunoștinței, ne pot ajuta să ne îmbunătățim starea de bine mentală și emoțională și să ne recăpătăm echilibrul interior. Fiind deschiși și dedicați practicii regulare a acestor exerciții, putem construi o abordare mai sănătoasă și mai echilibrată față de anxietate și față de viață în general.

About the Author: Admin

You might like

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *